CHEESE BALLS

CHEESE BALLS

CHEESE BALLS

Przekąska imprezowa

Cheese balls to nic innego jak kulki serowe, bogato nadziane dodatkami, popularne w kuchni amerykańskiej. Przepis znalazłam na angielskojęzycznej stronie i trochę go zmodyfikowałam pod siebie.
Kulki przygotowujemy z kremowego serka śmietankowego, który mieszamy z dodatkami -u mnie: ser cheddar, natka pietruszki, orzechy laskowe oraz smażona, chrupiąca szynka (w oryginalnym przepisie był bekon). Całość przyprawiamy do smaku i gotowe kulki obtaczamy w posypce z szynki, orzechów i natki pietruszki. Przed podaniem w każdą kulkę wbijamy słony paluszek.
Takie kuleczki smakują naprawdę świetnie, choć są dość kaloryczne. Jednak jako przekąska sylwestrowa pod procenty sprawdzą się znakomicie!

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.