Wegetariańska fasolka po bretońsku

Wegetariańska fasolka po bretońsku

Wegetariańska fasolka po bretońsku

Ludzie na całym świecie lubią fasolkę po bretońsku. Prawie każda kultura ma swoją wersję duszonego lub pieczonego dania z fasoli. Zwykle przepis polega na powolnym gotowaniu fasoli w specjalnym sosie z mięsem lub tłuszczem dodanym do smaku. Czy to francuska cassoulet, czarna kubańska fasola, Boston Brown Beans, czy meksykańska fasola Borracho, ludzie gotowali fasolę od stuleci. I choć wielu kwestionuje, skąd pochodzi to danie, lub który przepis jest najlepszy, jedno jest pewne, jest to pyszne danie, które można przygotować na kilka sposobów. Zapraszam na wegańską fasolkę po bretońsku w moim wykonaniu.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.