Roladowy Bzyk

Roladowy Bzyk

Roladowy Bzyk

Taką roladą możemy zachwycić gości, może być ozdobą naszego stołu. Delikatne mięso z kurczaka z farszem pieczarkowym, otulone ciastem serowym.

Składniki na masę serową:
• 30 dag sera żółtego
• 3 jajka
• 3 łyżki majonezu
• 1 mały słoiczek papryki marynowanej

Składniki na farsz:
• 1 filet z kurczaka
• 25 dag pieczarek
• Cebula
• 3 łyżki ketchupu pikantnego
• Sól
• Pieprz
• Przyprawa do kurczaka
• Olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.
2. Do sera wbijamy jajka, dodajemy majonez i pokrojoną w drobne paseczki paprykę.
3. Wszystko razem mieszamy i wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, tworząc cienką prostokątna warstwę.
4. Pieczemy 20 minut w 180 °C.
5. W tym czasie, co piecze na się ciasto serowe, robimy farsz. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
6. Do cebuli dodajemy bardzo drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
7. Grzyby łączymy z ketchupem.
8. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy.
9. Na ciasto serowe wykładamy mięso, doprawiamy przyprawą oraz solą.
10. Na mięsie natomiast rozprowadzamy cienką warstwę farszu grzybowego.
11. Zwijamy ciasno robiąc roladę.
12. Ponownie układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 49 minut
w 180 °C.
13. Po upieczeniu kroimy w plastry, rolada jest również pyszna na zimno.
14. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.