Zawijane fileciki w boczku
Delikatne mięso, aromatyczny boczek, sprawia, że roladki są pyszne i soczyste.
Składniki:
• 2 filety z kurczaka
• Mozzarella
• Papryka czerwona
• 3 ogórki konserwowe
• 8 podłużnych plastrów boczku parzonego
• Sól
• Mąka pszenna do panierki
• Bułka tarta do panierki
• 2 jajka
• Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, solimy.
2. Mozzarellę, ogórka i paprykę kroimy w słupki, układamy na środku mięsa.
3. Zwijamy w roladki i zawijamy w boczek.
4. Panierujemy w mące, w roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej.
5. Smażymy na rozgrzanym oleju.
6. Roladki gotowe.
7. Smacznego.