Oponki serowe

Oponki serowe

Oponki serowe

Oponki serowe są bardzo smaczne, lekkie i puszyste. Ogromnym atutem jest szybkość i łatwość wykonania.

Oponki serowe to nic innego jak pączki z dodatkiem twarogu, a w sumie bardziej swoim wyglądem przypominają słynne donuty. Słynne pączki z wydrążoną dziurą po środku.

500 g sera półtłustego
100 g cukru
2 łyżeczki cukru waniliowego
500 g mąki pszennej
1 lekko kopiata łyżeczka sody oczyszczonej
250 ml kwaśnej śmietany
1 łyżeczka octu
4 żółtka
Tłuszcz do smażenia
Mały kieliszek spirytusu (dodać do zimnego oleju)
Cukier puder do posypania

Link do przepisu: https://foodmagazine.pl/oponki-serowe/

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.