Serce Werony
Rolada z delikatnego mięsa z indyka a w środku kolorowy aromatyczny omlet z warzywami. Potrawę robi się szybko i prosto, choć wydaje się na skomplikowana.
Składniki:
• 1 kg fileta z indyka
• 10 dag fasolki szparagowej
• 10 dag marchwi kostka
• Mały słoik papryki konserwowej
• 3 jajka
• Pieprz
• Przyprawa do indyka
• sól
• ½ szklanki śmietany 18 %
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy wzdłuż tak żeby nie przeciąć i rozbijamy, doprawiamy przyprawą oraz solą.
2. Fasolkę oraz marchew gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu przekładamy do miski.
3. Dodajemy do warzyw pokrojoną drobno paprykę.
4. Wbijamy jajka, doprawiamy pieprzem oraz solą i wlewamy śmietanę.
5. Dokładnie mieszamy i smażymy omlet.
6. Po usmażeniu układamy na środku mięsa.
7. Zwijamy w roladę.
8. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 40 minut w 180°C.
9. Po upieczeniu kroimy w 2 cm plastry i układamy w naczyniu.
10. Smacznego.