Roladki Diabelskie
Roladki, które przyrządza się w 30 minut a ich smak jest niesamowity.
Składniki:
• ½ kg schabu
• Cebula
• 20 dag pieczarek
• 1 papryka czerwona
• Sól
• Olej do smażenia
• Pieprz
• 1 łyżka musztardy sarepskiej
• 2 łyżki ketchupu
• Kilka plasterków sera żółtego
• 10 dag salami
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy.
2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
3. Na każdy kawałek mięsa układamy po połowie plasterka sera żółtego oraz plasterek salami.
4. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
5. Do cebuli dodajemy bardzo drobno pokrojone pieczarki oraz paprykę, doprawiamy pieprzem oraz solą.
6. Na koniec łączymy z musztardą oraz ketchupem.
7. Łyżkę gotowego farszu nakładamy na środek salami.
8. Zawijamy roladki i panierujemy w roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej.
9. Smażymy na rozgrzanym oleju.
10. Roladki gotowe.
11. Smacznego.