Kotlety Janosik

Kotlety Janosik

Kotlety Janosik

Kotlety drobiowe dla osób, które nie mogą smażonego

Składniki:
• 10 kapeluszy z pieczarek
• ½ fileta z kurczaka
• Jajko
• Sól
• Papryka ostra
• Szczypiorek
• 10 dag sera żółtego
• 2 łyżki mąki pszennej
• 2 łyżki maki ziemniaczanej
• 2 łyżki majonezu
• 2 jajka do panierki
• Bułka tarta do panierki

Sposób przygotowania:
1. Pieczarki myjemy usuwamy ogonki i odkładamy na bok
2. Mięso bardzo drobno kroimy i przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz ostra papryką
3. Następnie dodajemy drobno pokrojona paprykę oraz posiekany szczypiorek i starty na tarce o dużych oczach ser
4. Wsypujemy mąki, dokładamy majonez i dokładnie mieszamy
5. Mięso układamy na każdy kapelusz pieczarki, panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz bułce tartej
6. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
7. Pieczemy 30 minut w 180 °C
8. Kotlety gotowe
9. Smacznego

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.