Kotleciki z Zanzibaru

Kotleciki z Zanzibaru

Kotleciki z Zanzibaru

10 porcji
30 minut czas przygotowania
Delikatne drobiowe kotlety mielone z czerwoną papryką w sosie Carbonara

Składniki:
• 1 filet z kurczaka
• Jajko
• Papryka czerwona
• 2 łyżki mąki ziemniaczanej
• 2 łyżki maki pszennej
• Papryka ostra
• Sól
• Olej do smażenia bułka tarta do panierki
• Opakowanie Pomysł na spaghetti Carbonara
• 1 szk. śmietany 18%

Sposób przygotowania:
1. Mięso bardzo drobno kroimy, przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką ostrą, dodajemy drobno pokrojoną paprykę, wsypujemy mąki i wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy
2. Robimy okrągłe kotleciki, panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju
3. Po usmażeniu układamy w naczyniu i robimy sos
4. Pomysł na spaghetti Carbonara gotujemy ze śmietaną, po ugotowaniu polewamy kotlety
5. Danie gotowe
6. Smacznego

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.