Kotlety drobiowe z bobem
Mielone z bobem
Delikatne kotlety z kurczaka nadziewane bobem oraz mozzarellą.
Składniki:
• 1 filet z kurczaka
• Jajko
• Sól
• Papryka ostra
• Bułka tarta do panierki + 2 łyżki
• 10 dag bobu
• Kulka sera mozzarella
• Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy bardzo drobno, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką i dodajemy 2 łyżki bułki tartej. Dokładnie mieszamy.
2. Bób gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu obieramy.
3. Robimy z mięsa okrągłe kotlety w środek wkładamy po kawałku sera oraz trochę bobu.
4. Panierujemy w bułce tartej i smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
5. Kotlety gotowe.
6. Smacznego.