Sezamowa pierś kurczaka na młodej kapuście
Rewelacyjny przepis, wprost genialny
Sezamowa pierś z kurczaka, na młodej kapuście to danie zaciągnięte przeze mnie z kuchni chińskiej. Ma tam taką dziwaczną, chińską nazwę pisaną chińszczyzną.. 😉 No wiecie .. abra kadabra.. więc nie zamieszczam 😉 Zawsze wydawało mi się, że w krajach azjatyckich je się głównie kapustę pekińską, a tu taka niespodzianka, zwykłą białą też wcinają 😉 Danie bardzo proste, a jednocześnie pełne smaku i finezji, idealne na każdą okazję. Rodzinka zachwycona i nawet chłopcy, którzy fanami kapusty w przeciwieństwie do mnie, nie są, oznajmili że całość jest pyszna. Jedzona razem z kurczakiem, bardzo im smakowała, jak to powiedział młodszy „nie gryzła” 😉 Polecam, szczególnie, że jest właśnie sezon na młodą kapustę, a nie ma nic lepszego niż warzywa sezonowe 😉