Gofry dyniowe

Gofry dyniowe

Gofry dyniowe

Sprytny sposób na przemycenie dyni

Nadmiar dyniowego pure i niechęć moich domowników do samej dyni skłania mnie do różnych kulinarnych eksperymentów, w których dynię można przemycić w sprytny sposób. Dziś chciałam podzielić się z Wami przepisem na gofry dyniowe, możecie je wykonać w opcji bez cukrowej i zjeść na wytrawnie np. z pesto lub innymi pysznymi dodatkami. Możecie je także odrobinę posłodzić i posmarować dżemem. Jeśli już o dżemie mowa to polecam Wam przetwory dostępne w Schronisku Smaków – które nie tylko są pyszne ale mają także świetny skład. Zawierają tylko owoce oraz cukier, bez konserwantów, aromatów, czy sztucznych barwników – sama natura. Przygotowywane dzięki tradycyjnym recepturom smakują wybornie. Jeszcze jednym fajnym produktem, który możecie nabyć w “Schronisku” jest barszcz czerwony Magdy Gessler przygotowany na zakwasie z naturalnych warzyw. Nam bardzo posmakował jako dodatek do pierogów, czy krokietów. Nasze serca skradły całkowicie mocno czekoladowe, włoskie ciasteczka Pan di Stelle, które także zamówicie u nich.

Rozpisałam się straszliwie, ale już przechodzę do przepisu.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.