Udka ala Gyros

Udka ala Gyros

Udka Ala Gyros

Danie rozpływające się w ustach, koniecznie proszę wypróbować.

6 porcji
45 minut czas przygotowania

Składniki:
• 6 udek z kurczaka
• 3 łyżki przyprawy Gyros
• Sól
• 1 cebula
• ½ kg pieczarek
• Pieprz
• Olej do smażenia
• 1 zielona papryka
• 1 czerwona papryka
• 4 szt. ogórków konserwowych
• 4 łyżki majonezu
• 4 łyżki ketchupu pikantnego
• 15 dag sera żółtego

Sposób przygotowania:
1. Udka kroimy na połówki, solimy doprawiamy przyprawa Gyros i układamy w woreczku do pieczenia. Pieczemy 35 minut w 180°C.
2. Po upieczeniu wyjmujemy z woreczka i układamy w naczyniu żaroodpornym.
3. Cebulę obieramy drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz sola.
4. Papryki kroimy w paseczki, ogórki w pól plasterki przekładamy do grzybów.
5. Warzywa z grzybami układamy na udkach i smarujemy sosem zrobionym z majonezem i ketchupem. Posypujemy startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem, zapiekamy w piekarniku 20 minut.
6. Danie gotowe.
7. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.