Roladki z kapustą kiszoną i śliwką

Roladki z kapustą kiszoną i śliwką

Zdradzam sposób na równomiernie usmażoną panierkę.
Roladki ze schabu faszerowane kapustą kiszoną i śliwką. Słodki, kwaśny smak sprawia, że kotlety są pyszne.

8 porcji
35 minut czas przygotowania

Składniki:
• ½ kg schabu
• 1 cebula
• 15 dag kapusty kiszonej
• Kilka grzybów suszonych
• 7 śliwek suszonych
• Olej do smażenia
• Bułka tarta do panierki
• 2 jajka całe
• Sól
• Pieprz

Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w dwucentymetrowe plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
2. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojoną kapustę kiszoną, wcześniej namoczone drobno pokrojone grzyby oraz suszone pokrojone śliwki. Mieszając prużymy około 10 minut.
3. Farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa i zwijamy w roladki.
4. Obtaczamy najpierw w bułce tartej, następnie w jajku i ponownie w bułce tartej, dzięki czemu uzyskamy równomierne usmażone mięso.
5. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
6. Roladki gotowe.
7. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.