Filet ze szparagami

Filet ze szparagami

Filet ze szparagami

Najlepszy pomysł na danie z filetem kurczaka, które zachwyci każdego bez wyjątku. Świetna alternatywa dla tradycyjnych piersi z kurczaka. Koniecznie musisz Spróbować. Danie w zaledwie kilka minut.

4 porcje
40 minut czas przygotowania

Składniki:
• 2 podwójne filet z kurczaka
• 1 pęczek szparag
• Kilka pomidorków koktajlowych
• 1 papryka czerwona
• 1 papryczka chili
• 1 łyżka oliwy
• 1 łyżka przyprawy do kurczaka
• Sól
• 7 listków roszponki

Sposób przygotowania:
1. Mięso myjemy, osuszamy, odcinamy odstające części. Doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą.
2. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą i układamy mięso.
3. Szparagi myjemy usuwamy twarde części i układamy obok mięsa.
4. Paprykę myjemy, usuwamy nasiona, kroimy w podłużne paski i również układamy obok mięsa.
5. Papryczkę chili myjemy, osuszamy, usuwamy nasiona, kroimy w małe paseczki i układamy na mięsie.
6. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C,
7. Dziesięć minut przed końcem pieczenia układamy obok mięsa pomidory.
8. Danie gotowe, przed podaniem układamy roszponkę.
9. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.