Papryka konserwowa

Papryka konserwowa

Papryka konserwowa

Papryka konserwowa na occie, inaczej też papryka marynowana to obowiązkowa pozycja na liście przetworów na zimę, zaraz po ogórkach kiszonych. Marynowana papryka czerwona jest bardzo łatwa w przygotowaniu i stanowi siewny dodatek do różnego rodzaju dań obiadowych, sałatek czy przekąsek.

Jak zrobić paprykę konserwową?

Przepis na paprykę marynowaną w occie jest naprawdę bardzo łatwy, a samo przygotowanie papryki marynowanej wcale nie jest pracochłonne. Wystarczy pokroić paprykę, przygotować zalewę i pozostałe składniki i umieścić wszystko w słoikach. Następnie zapasteryzować przez 2 minut i pyszna papryka marynowana gotowa.

Tak przygotowaną paprykę konserwową bardzo często wykorzystuję jako dodatek do obiadu, na kanapkę, do sałatek, zapiekanek obiadowych a czasem nawet kładę ją na talerzu i jemy ja jako przekąskę, szczególnie podczas rodzinnych spotkań czy imprez domowych.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.