Szaszłyki z kurczaka z brukselką
Delikatne, soczyste i wyjątkowo smaczne. Przygotowane w ten sposób, zaskoczą twoich bliskich. Szaszłyki tak przygotowane można również upiec na grillu i podać z ulubionym sosem.
6 porcji
35 minut czas przygotowania
Składniki:
• 2 podwójne filety z kurczaka
• ½ kg brukselek
• 2 łyżki przyprawy do kurczaka
• Sól
Sposób przygotowania:
1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w cienkie podłużne paski. Doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą. Brukselkę należy oczyścić, umyć i przesuszyć.
2. Mięso nadziewamy na patyczki do szaszłyków na przemian z brukselką.
3. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 25 minut w 180°C.
4. Gotowe.
5. Smacznego.