Szaszłyki z kurczaka z brukselką

Szaszłyki z kurczaka z brukselką

Szaszłyki z kurczaka z brukselką

Delikatne, soczyste i wyjątkowo smaczne. Przygotowane w ten sposób, zaskoczą twoich bliskich. Szaszłyki tak przygotowane można również upiec na grillu i podać z ulubionym sosem.

6 porcji
35 minut czas przygotowania

Składniki:
• 2 podwójne filety z kurczaka
• ½ kg brukselek
• 2 łyżki przyprawy do kurczaka
• Sól

Sposób przygotowania:
1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w cienkie podłużne paski. Doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą. Brukselkę należy oczyścić, umyć i przesuszyć.
2. Mięso nadziewamy na patyczki do szaszłyków na przemian z brukselką.
3. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 25 minut w 180°C.
4. Gotowe.
5. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.