Faszerowane mielone

Faszerowane mielone

Faszerowane mielone

Rewelacyjny zamiennik tradycyjnych kotletów mielonych, których nie musisz smażyć i zaoszczędzisz mnóstwo czasu. Ich oryginalny smak i wygląd, skusi dosłownie każdego
Kieszonki z mielonego mięsa z pysznym farszem są pożywne i sycące, w sam raz na drugie danie na niedzielny obiad.

6 porcji
40 minut czas przygotowania

Składniki na mielone:
• 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
• 1 cebula
• 1 jajko
• 1 łyżka przyprawy gyros
• 2 łyżki bułki tartej
• 2 łyżki śmietany 12 %
• Sól

Składniki na farsz:
• 3 jajka ugotowane na twardo
• 1 pomidor
• ½ papryki czerwonej
• 2 łyżki majonezu
• 10 dag sera żółtego
• Sól
• Pieprz

Sposób przygotowania:
1. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną, drobno pokrojoną cebulę, wbijamy jajko, wsypujemy przyprawę Gyros, sól, bułkę tartą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy masę mięsną.
2. Z mięsa robimy duże kotlety mielone, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, następnie w środku każdego kotleta robimy duży otwór, najlepiej szklanką i pieczemy 30 minut w 180°C.
3. W tym czasie, co pieką się nam kotlety robimy farsz, obieramy jajka, drobno kroimy, dodajemy żółty ser starty na tarce o dużych oczkach, umytego, pokrojonego w kostkę pomidora, majonez, sól oraz pieprz. Farsz dokładnie mieszamy i napełniamy otwory w upieczonych kotletach.
4. Paprykę myjemy, osuszamy, drobno kroimy i dekorujemy wierzch mięsa.
5. Chwilkę zapiekamy tak około 10 minut.
6. Danie gotowe.
7. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.