Cannelloni z warzywami i mięsem mielonym – pyszny przepis na obiad
Cannelloni z warzywami i mięsem mielonym to dość prosty przepis na pyszne makaronowe rurki faszerowane mięsem mielonym z warzywami i zapiekane z sosem pomidorowym i serem żółtym. Danie jest bardzo smaczne i sycące. Niestety, od razu po przygotowaniu podczas nakładania nie jest zbyt zwarty i wygląda jak na zdjęciu. Jeśli chcecie, aby ładnie się prezentował, najlepiej przygotować go dzień wcześniej, pomijając ostatni etap zapiekania go bez przykrycia z serem żółtym, a w dniu podania tylko posypać serem i zapiekać około 20 minut.
Zobacz inne przepisy na włoskie dania z makaronem:
Spaghetti z pulpetami w sosie pomidorowym
Lasagne z mięsem mielonym
Spaghetti z sosem pomidorowym – przepis na obiad
Makaron z szynką i brokułem w sosie serowym + FILM