Szarlotka z bitą śmietaną
Tym razem przygotowałam szarlotkę z bitą śmietaną na biszkopcie. Jest delikatna, puszysta, wręcz rozpływa się w ustach. Dodatek musu jabłkowego sprawia, że ciasto jest idealnie wilgotne i słodkie. Szarlotkę przygotowuje najczęściej jesienią, kiedy w naszym kraju jest sezon jabłkowy. Wówczas szarlotka smakuje najlepiej. W ciągu roku czasem również pojawia się w naszym domu, bo każdy ją uwielbia.
Poniżej zaprezentuję Wam przepis na pyszną szarlotkę z bitą śmietaną. Szybkie, smaczne i łatwe w przygotowaniu ciasto, które z pewnością zachwyci Wasze podniebienia.
Zobacz inne przepisy na domową szarlotkę:
Ciasto Miodowe Lata – Miodownik, Sernik I Szarlotka W Jednym
Szybka Szarlotka Sypana
TRADYCYJNA SZARLOTKA Z BEZĄ
Szarlotka Sypana
Szarlotka Z Bezą I Kruszonką
1 Komentarz