Kurczak po góralsku – piersi zapiekane z oscypkiem i boczkiem

Kurczak po góralsku – piersi zapiekane z oscypkiem i boczkiem

Kurczak po góralsku – piersi zapiekane z oscypkiem i boczkiem

Kurczak po góralsku czyli pyszne piersi z kurczaka zapiekane z oscypkiem i boczkiem pod beszamelem i podane z konfiturą z żurawiny to prawdziwa uczta dla podniebienia. Danie robi się bardzo prosto i nie wymaga wiele czasu i umiejętności. Można je podać na obiad w towarzystwie pieczonych ziemniaków i ulubionej surówki lub jako samodzielne danie np. na imprezie. Z pewnością zrobi wrażenie na domownikach i gościach. Jeśli nie macie akurat pod ręką oscypka, można wykorzystać inny ser żółty wędzony.

Zobacz inne przepisy na zapiekaną pierś z kurczaka:
Faszerowana pierś z kurczaka zapiekana z warzywami – przepis na obiad + FILM
Kurczak zapiekany z pieczarkami i porem – prosty przepis na obiad
Kurczak zapiekany z majonezem i pieczarkami + FILM
Zapiekana pierś z kurczaka z serem i pomidorami + FILM
Piersi z kurczaka pod marchewkową pierzynką i puree z kalafiora (411 kcal)

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.