Pieczone fileciki pod pierzynką
Szukasz pomysłu na szybkie, proste danie? Oto przepis dla Ciebie. Delikatne mięso z kurczaka pod warzywną kołderką.
9 porcji
40 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 podwójny filet kurczaka
• 15 dag sera żółtego
• 3 ogórki konserwowe
• 1 papryki czerwonej
• 10 dag szynki
• 2 łyżki majonezu
• 2 łyżki ketchupu pikantnego
• 2 łyżki przyprawy do kurczaka
• Sól
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroję w plastry, doprawiam przyprawą do kurczaka oraz solą, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
2. Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach. Ogórki kroję w drobną kostkę, paprykę oczyszczam z nasion, kroję również w drobną kostkę. Szynkę kroję w drobne paseczki. Dodaję majonez, ketchup i dokładnie mieszam.
3. Ser żółty z warzywami układam po całej powierzchni na każdy kawałku mięsa.
4. Piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C
5. Danie gotowe, podaję z frytkami lub pieczonymi ziemniakami.
6. Smacznego.
Zobacz inne przepisy na kotlety pod pierzynką:
Schabowe Pod Letnią Pierzynką
SCHAB ZAPIEKANY POD PIERZYNKĄ Z PIECZAREK I SERA
Super Aromatyczne Kotlety Pod Pierzynką
Filet Z Kurczaka Pod Pierzynką Z Młodej Kapusty
Schabowe Pod Pierzynką Z Cebuli I Papryki – Przepis Na Pyszne Kotlety