Ryż zapiekany ze śliwkami
Ryż zapiekany ze śliwkami to bardzo smaczna słodka potrawa, którą można podać na sycące śniadanie czy kolację. Wyśmienicie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Świetnie sprawdzi się zwłaszcza późnym latem i wczesną jesienią, kiedy mamy sezon na śliwki.
To pyszne danie jest bogatym źródłem białka, dostarcza spore ilości wapnia, a także witamin B2, B12 i A.
Przygotowanie jest bardzo proste. Ryż gotujemy na mleku, następnie mieszamy z ubitymi jajkami i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu układamy śliwki i całość wkładamy do piekarnika na około pół godziny.
Zobacz inne super przepisy na przepisy dietetyczne:
Placki Ziemniaczane Z Piekarnika
Domowy Gyros Drobiowy
Jajka W Sosie Groszkowym Na Zimno
Szybki Chłodnik Z Buraków Konserwowych
Placuszki Na Jogurcie Z Owocami
1 Komentarz