Kopertki z indyka

Kopertki z indyka

Kopertki z indyka

Szukasz pomysłu na niedzielny obiad na imprezę, oto przepis dla Ciebie. Delikatne mięso z Indyka przekładane grzybowym farszem, czy dasz się skusić?

30 minut czas przygotowania
9 porcji

Składniki:
• 1kg fileta Indyka
• 1 szt. cebuli
• 20 dag pieczarek
• Olej do smażenia
• 1 opakowanie sera kremowego topionego w plastrach
• 10 dag kiełbasy krakowskiej w plastrach
• Bułka tarta do panierki
• 2 jajka
• Sól
• Pieprz

Sposób przygotowania:
1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam solą.
2. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję drobno pokrojone pieczarki, Doprawiam pieprzem oraz solą.
3. Na każdym kawałku mięsa układam plasterek sera, plasterek kiełbaski i łyżkę farszu z grzybów.
4. Mięso zwijam w kopertki, panieruję w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
5. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.
6. Kopertki gotowe, podaję z ulubioną surówką oraz ziemniakami.
7. Smacznego.

Zobacz inne super przepisy z mięsa indyka:
Kotleciki Z Indyka W Sosie
Sznycle Z Indyka W Migdałach
Pieczony Filet Z Indyka
Pasztet Z Indyka + FILM
Kopertki Z Indyka Z Jajkiem

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.