Sos żurawinowy
Sos żurawinowy przywędrował do nas Ameryki. Stał się popularny w całej Europie i w sumie nie ma się co dziwić, jest naprawdę wyjątkowy! Ma bogaty, słodko-kwaśny smak, gęstą konsystencję i cudowny rubinowy kolor. Jest unikatowym i bardzo ciekawy, a jednocześnie wszechstronnym dodatkiem do wielu dań. Wspaniale komponuje się z pieczonymi mięsami, zwłaszcza drobiem, pasztetami czy dziczyzną. Idealnie przełamuje ich smak i dodaje odrobinę słodyczy. Wzbogaca także smak różnych odmian serów, począwszy od pleśniowych, oscypków po sery białe. Nawet najprostsze potrawy nabierają wyjątkowego smaku, w towarzystwie tego przepysznego, żurawinowego sosu!
Zobacz inne super przepisy na sos żurawinowy:
Sos Jabłkowo – Żurawinowy. Zdrowy Dodatek Do Drobiu
Sos Żurawinowy