Chleb z kaszy gryczanej
Czy jedliście kiedykolwiek chleb z kaszy gryczanej? Jeśli nie to polecam go wypróbować. Chleb jest bez dodatku mąki i drożdży. Zrobiony jest z kaszy gryczanej niepalonej z dodatkiem słonecznika i sezamu. Oprócz tego do chleba dodałam czarnuszkę, która ma bardzo intensywny aromat, dzięki temu chleb ma ładniejszy zapach i lepszy smak. Na przygotowanie tego chleba potrzebujemy 70 godzin, także warto zaplanować sobie zrobienie tego chleba wcześniej. Długo nie mogłam się zabrać za zrobienie tego chlebka, ale w końcu go wypróbowałam. Czytałam wiele pozytywnych komentarzy, że chlebek jest bardzo smaczny i nareszcie mogłam się sama o tym przekonać. Mówiąc szczerze, jedząc ten chleb bez żadnego dodatku, to nie bardzo mi smakuje, ale jako kanapka z serkiem i na przykład z pomidorem to jest naprawdę pyszny! Poza tym jest bardzo sycący i zdrowy 🙂