Pasta z wątróbki – pyszne smarowidło do pieczywa

Pasta z wątróbki – pyszne smarowidło do pieczywa

Pasta z wątróbki – pyszne smarowidło do pieczywa

Pasta z wątróbki to bardzo prosty przepis na wyjątkowo smaczne i dość tanie smarowidło na kanapki. Smakuje podobnie jak domowy pasztet, ale zasmakuje wam oczywiście tylko w przypadku, kiedy lubicie wątróbkę. Jej specyficzny smak jednak nie wszyscy akceptują, więc takie osoby raczej nie zagustują w tym przysmaku.

Pastę robi się w około 25 minut. Wystarczy tylko usmażyć wątróbkę z cebulą, namoczyć żurawinę, a następnie wszystko zmiksować ze sobą.

Zobacz inne pomysły na wątróbkę drobiową:
Wątróbka drobiowa z cebulką i jabłkiem – tradycyjny przepis
Wątróbka a la strogonow – przepis na gulasz z wątróbki drobiowej
Zapiekanka z wątróbką i ziemniakami – pyszna i prosta
Wątróbka z warzywami – prosty i pyszny przepis na obiad

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.