Roladki ze schabu w boczku

Roladki Ze Schabu W Boczku

Roladki ze schabu w boczku

Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przygotowaniu, oto przepis dla Ciebie. Roladki ze schabu z papryką i mozzarellą, pasujące niemal z każdym dodatkiem.

30 minut czas przygotowania
7 porcji

Składniki:
• 1 kg schabu
• 100 g boczku wędzonego paski
• 1 kulka mozzarelli
• 100 g papryki konserwowej
• 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
• 1 łyżka mąki pszennej
• 1 szk. bulionu lub 1 kostka rosołowa
• Sól
• Pieprz

Sposób przygotowania:
1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Na każdym kawałku mięsa na środku układam pasek papryki i plasterek mozzarelli.
3. Mięso zwijam w roladki, następnie owijam boczkiem.
4. Roladki smażę na rozgrzanym oleju, gdy boczek się zrumieni podlewam bulionem, wlewam sos sojowy i gotuję 30 minut.
5. Sos zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody.
6. Roladki gotowe, podaję z surówką i ziemniakami.
7. Smacznego.

1 Komentarz

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.