Penne z kurczakiem i Pesto zielonym

Penne Z Kurczakiem I Pesto Zielonym

Penne z kurczakiem i Pesto zielonym

Jeśli przejadły Ci już się klasyczne sosy do makaronu, wypróbuj ten przepis. Sos o wyrazistym smaku a jednocześnie delikatny i kremowy. Najlepiej smakuje z makaronem Penne i z dodatkiem fileta kurczaka.

30 minut czas przygotowania
7 porcji

Składniki:
• 1 podwójny filet kurczaka
• 1 cebula
• 2 ząbki czosnku
• 190 g Pesto z bazylii
• 2 serki topione śmietankowe
• 1 opakowanie groszku mrożonego
• 1 opakowanie makaronu Penne
• Przyprawa do kurczaka
• sól
• Olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu.
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju.
3. Mięso kroję w kostkę, doprawiam przyprawą do kurczaka oraz solą. Mięso przekładam do cebuli. Smażę 15 minut.
4. Następnie dodaję Pesto, groszek mrożony oraz serki topione, chwilkę gotuję do momentu rozpuszczenia się serków.
5. Makaron łączę z mięsem.
6. Danie gotowe.
7. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.