Penne z kurczakiem i Pesto zielonym
Jeśli przejadły Ci już się klasyczne sosy do makaronu, wypróbuj ten przepis. Sos o wyrazistym smaku a jednocześnie delikatny i kremowy. Najlepiej smakuje z makaronem Penne i z dodatkiem fileta kurczaka.
30 minut czas przygotowania
7 porcji
Składniki:
• 1 podwójny filet kurczaka
• 1 cebula
• 2 ząbki czosnku
• 190 g Pesto z bazylii
• 2 serki topione śmietankowe
• 1 opakowanie groszku mrożonego
• 1 opakowanie makaronu Penne
• Przyprawa do kurczaka
• sól
• Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu.
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju.
3. Mięso kroję w kostkę, doprawiam przyprawą do kurczaka oraz solą. Mięso przekładam do cebuli. Smażę 15 minut.
4. Następnie dodaję Pesto, groszek mrożony oraz serki topione, chwilkę gotuję do momentu rozpuszczenia się serków.
5. Makaron łączę z mięsem.
6. Danie gotowe.
7. Smacznego.