Gulasz dyniowy

Gulasz dyniowy

pyszny, sycący i rozgrzewający jesienny obiad który ucieszy wszystkie zmysły

Mam dla Was obiad doskonały na szare jesienne dni. Ten gulasz nie tylko zachwyca pięknym słonecznym kolorem, ale również syci i rozgrzewa. Podany z kaszą gryczaną lub pęczakiem posmakuje każdemu. Jego historia jest dość zawiła, pierwotnie na obiad miało być leczo, ale okazało się że cukinia niestety nie nadaje się już do jedzenia. Przez chwilę myślałam o leczu z dynią, ale finalnie w moje ręce wpadło mięsko i tak połączyłam je z dynią w jednym garnku. To było takie dobre, że nawet moje dziecko pochwaliło i zjadło bez marudzenia, a uwierzcie mi różnie z tym u nas bywa. Sam gulasz jest prosty w przygotowaniu, jednak wymaga czasu aby mięso zrobiło się idealnie miękkie. Także częstujcie się przepisem.

1 Komentarz

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.