Gołąbki w panierce

Gołąbki W Panierce

Gołąbki w panierce

Takich gołąbków jeszcze nie jedliście, koniecznie musicie posmakować. Kotlety mielone w liściu kapusty, to jest to czego szukacie na danie świąteczne.

40 minut czas przygotowania
10 porcji

Składniki:
• ½ kg mięsa mielonego wieprzowego
• 10 liści kapusty włoskiej
• 1 torebka ryżu ugotowanego
• 3 całe jajka
• Bułka tarta do panierki
• Olej do smażenia
• 1 łyżka majeranku
• 1 łyżeczka papryki ostrej
• Sól

Sposób przygotowania:
1. Mięso mielone przekładam do miski, wbijam jedno jajka całe, wsypuję sól, paprykę ostrą, majeranek, dodaję ugotowany ryż, wyrabiam masę mięsną.
2. Kapustę obgotowuję w wodzie, następnie dzielę na liście. Z każdego liścia usuwam twarde części.
3. Na każdym liściu kapusty, układam cienko mięso, tworząc prostokąt z mięsa.
4. Kapustę zawijam, przyciskając ręką, tak żeby powstał nam cienki kształt prostokąta.
5. Kotlety panieruję w roztrzepanymi widelcem jajkach, następnie w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.
6. Kotlety gotowe, podaję z sałatką i ziemniakami.
7. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.