Domowa biała kiełbasa – takiej nie kupisz w żadnym sklepie

Domowa biała kiełbasa – takiej nie kupisz w żadnym sklepie

Domowa biała kiełbasa – takiej nie kupisz w żadnym sklepie

Domowa biała kiełbasa jest pyszna, pachnąca i bez żadnych zbędnych dodatków. Świetnie sprawdzi się nie tylko podczas Wielkanocy, ale również na grilla czy deskę wędlin podczas imprezy. Po taką swojską kiełbasę każdy będzie chętnie sięgał.

Do zrobienia kiełbasy wykorzystałam mięso drobiowe i wieprzowe oraz dodałam sól peklową, dzięki czemu jest delikatna, różowa i przepyszna, jednak należy pamiętać, że nie można jej podgrzewać do temperatury wyższej niż 130 C. Jeśli więc chcecie kiełbasę wykorzystać np. na grilla, lepiej jest dodać zwykłą sól.

Zobacz inne przepisy na domowe wyroby mięsne:
Soczysta pieczeń z mięsa mielonego z żurawiną i camembertem
Boczek pieczony w piekarniku – najlepsza domowa wędlina
Schab gotowany w majonezie dziesięciominutowy – soczysty i mięciutki

4 komentarze

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.