Leśny mech z żelką truskawkową

Pyszne ciasto ze szpinakiem truskawkami i bitą śmietaną

Nagły wybuch wiosny skłonił mnie do szybszego opróżnienia zapasów z zamrażalki, a że zalega tam jeszcze trochę owoców, to na weekend zrobiłam kolejne ciasto szpinakowe, tym razem z truskawkową żelką oraz warstwą bitej śmietany posypanej przyjemnie chrupiącymi płatkami migdałów. To ciacho wygląda po pięknie, wiosennie, a do tego smakuje genialnie i dobrze się kroi także jeśli planujecie jakieś imprezy sprawdzi się doskonale.
I nie martwcie się o tych co to szpinaku nie lubią, on tylko nadaje temu ciastu pięknego koloru (jego intensywność zależy od tego czy użyjecie mrożonego, czy świeżego) a w smaku pozostaje niewyczuwalny, a najlepszym dowodem na to jest, że mój osobisty Mąż, które je wszystko po za szpinakiem właśnie, zjadł kilka porcji tego pysznego ciasta.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.