Kotleciki drobiowe z grzankami

Kotleciki drobiowe z grzankami

Kotleciki drobiowe z grzankami

Kotleciki z drobno siekanego mięsa z piersi kurczaka, obtoczone grzankami, to pyszna propozycja obiadowa. Naprawdę świetnie smakują. Mięso jest mięciutkie, a grzanki przyjemnie chrupią. Zdecydowanie jest to miła odmiana dla tradycyjnych mielonych z mięsa drobiowego.

Kiedyś robiłam podobne kotleciki z mięsa wieprzowego, z tym, że grzanki upchnęłam tam bardziej do środka. Zdecydowanie lepiej kiedy jednak pozostają na zewnątrz, w formie pewnego rodzaju „panierki”.

Moje kotleciki z grzankami podałam z tłuczonymi ziemniakami, surówką z marchewki, jabłka i pora oraz porami duszonymi z przecierem pomidorowym.

Wyszło mi 8 kotlecików i u nas był to obiad na 2 dni. Przechowane przez noc w lodówce i odgrzane w piekarniku następnego dnia również świetnie smakowały.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.