Roladki drobiowe z naleśnikiem, pieczarką i serem
Szukasz pomysłu na danie z kurczaka, które zachwyci i wizualnie i smakowo? Polecam Ci roladki drobiowe z naleśnikiem, pieczarką i serem.
Roladki drobiowe to pyszny pomysł na świąteczny obiad. I pisząc „świąteczny”, mam na myśli każdą większą uroczystość rodzinną, czy nawet niedzielny obiad z bliskimi 😉
Przygotowanie roladek wymaga od nas pewnych przygotowań i poświęcenia im nieco czasu, ale efekt wizualny i smakowy zdecydowanie jest tego wart. Przede wszystkim trzeba przygotować mięso – odpowiednio je naciąć i rozklepać na równą grubość. Musimy również przygotować naleśniki. Ja zdecydowałam się jeszcze na dodatek świeżego szpinaku i uważam, że był to strzał w dziesiątkę, bo takie naleśniki z zielonym akcentem zdecydowanie dodały całości uroku. Dalej należy obsmażyć pieczarki i pokroić mozzarellę. Na szczęście te czynności, jak również zawinięcie mięsa w roladę można sobie przygotować nawet i wieczorem, a całość wstawić na noc do lodówki.
Z jednej piersi otrzymujemy większą roladkę, którą przed podaniem polecam przekroić na pół i rozdzielić na dwa talerze 😉


