EKSPRESOWA FASOLKA PO BRETOŃSKU Z PIECZARKAMI I CZĄBREM

EKSPRESOWA FASOLKA PO BRETOŃSKU Z PIECZARKAMI I CZĄBREM

EKSPRESOWA FASOLKA PO BRETOŃSKU Z PIECZARKAMI I CZĄBREM

Ekspresowa fasolka po bretońsku z pieczarkami to tani i bardzo smaczny obiad dla całej rodziny. Aromatu potrawie dodają przyprawy, w tym cząber, pieczarki i podsmażona cebula. Cząber to przyprawa, którą wyróżnia pikantny pieprzny smak i aromat, przypominający ziele tymianku lub majeranku. Tradycyjny przepis na fasolkę po bretońsku zakłada namoczenie suchej fasoli i jej ugotowanie oraz dodatek boczku lub kiełbasy. W szybkiej wersji do potrawy dodajemy ugotowaną fasolę z puszki, podsmażone pieczarki i aromatyczny cząber. To łatwe do zrobienia danie, zdrowe i sycące, a dodatkowo jest łagodne dla portfela.

Zostaw Odpowiedź

Ta strona używa Akismet do redukcji spamu. Dowiedz się, w jaki sposób przetwarzane są dane Twoich komentarzy.