Galette z cukinią i ricottą

Udostępnij na:
Galette z cukinią i ricottą

Galette z cukinią i ricottą

Dziś zabieram Was w podróż. Nie zbyt daleką – do Francji, gdzie powstała wykwintna i bogata kuchnia “haute cuisine”, którą obecnie wypiera bardziej przystępna, lekka, ale równie elegancka “nouvelle cuisine”. Poza wyrafinowanymi potrawami kuchnia francuska proponuje również proste dania i takim daniem jest rustykalne galette. Popularne w wersji słodkiej z różnymi, sezonowymi owocami jak i w wersji wytrawnej, z różnymi nadzieniami. Dziś postawiłam na wytrawną wersję, która świetnie komponuje się z lekkim, czerwonym winem. Kruche i delikatne ciasto, pyszne nadzienie serowe i świeża cukinia – nieziemskie połączenie.

Link do przepisu: http://www.wedrowkipokuchni.com.pl/galette-z-cukinia-i-ricotta/
Tagi:

Zostaw Odpowiedź

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.