Wieprzowina po chińsku

Wieprzowina po chińsku

Wieprzowina po chińsku

Wieprzowina po chińsku to pyszne i zdrowe danie kuchni azjatyckiej, które warto przygotować we własnym domu.

500 g wieprzowiny
1/2 czerwonej papryki
4 łyżki sosu sojowego
1/2 marchewki
1 cebula
3 ząbki czosnku
2 łyżki sosu rybnego
1 łyżeczka chili
1,5 łyżki brązowego cukru
1 łyżeczka imbiru
1,5 szklanki wody
1 łyżeczka gałki muszkatołowej
Sól i pieprz
1 łyżeczka curry
1/2 pora
Ryż do podania

Link do przepisu: https://foodmagazine.pl/wieprzowina-po-chinsku/

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.