Kotleciki Afrodyzjaczki

Kotleciki Afrodyzjaczki

Kotleciki Afrodyzjaczki

Gdy znudziły nam się tradycyjne kotlety mielone lub chcemy zrobić w bogatszym wykonaniu. Takie kotlety mogą gościć na naszym świątecznym stole.

Składniki:
• 1 kg mięsa mielonego z łopatki
• 1 duża cebula
• Jajko
• Sól
• pieprz
• Majeranek
• Papryka ostra
• Olej do smażenia
• ½ szklanki bułki tartej
• ½ kg pieczarek
• 2 mozzarelle

Sposób przygotowania:
1. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną i drobno pokrojoną jedną połówkę cebuli.
2. Następnie wbijamy jajko, doprawiamy solą, majerankiem, wsypujemy bułkę tartą i razem wyrabiamy masę mięsną.
3. Dłonią robimy z mięsa większe kulki, rozpłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
4. Pieczemy 30 minut w 180°C.
5. W tym czasie, co pieką się nam kotlety, kroimy drobną drugą połowę cebuli i prużymy na rozgrzanym oleju.
6. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, doprawiamy pieprzem i solą.
7. Na upieczone kotlety układamy po plasterku sera mozzarelli.
8. Następnie na ser, grzyby.
9. Ponownie wstawiamy do piekarnika na 10 minut.
10. Danie gotowe.
11. Smacznego.

Link do przepisu: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2019/12/kotleciki-afrodyzjaczki.html#more

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.