Danie Generała

Danie Generała

Danie Generała

Połączenie delikatnego mięsa z kurczaka z fasolą również może nas pod względem smakowym mile zaskoczyć

Składniki:
• 1 filet z kurczaka
• Cebula
• Papryka czerwona
• Opakowanie fasoli Jaś
• 200 ml przecieru pomidorowego
• 2 łyżki mąki pszennej
• Olej do smażenia
• Sól
• Przyprawa do kurczaka

Sposób przygotowania:
1. Fasolę moczymy w wodzie, najlepiej na całą noc, następnie gotujemy w osolonej wodzie
2. Mięso kroimy w plastry, każdy plaster na połowę
3. Doprawiamy przyprawą oraz solą i smażymy na rozgrzanym oleju
4. Na drugiej patelni typu wok prużymy na rozgrzanym oleju obraną i drobno pokrojoną cebulę
5. Do cebuli dodajemy pokrojone w paseczki papryki
6. Następnie dodajemy fasolę, podlewamy wodą, wlewamy przecier pomidorowy i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody
7. Na koniec łączymy z mięsem, chwilkę gotujemy
8. Danie gotowe
9. Smacznego

Link do przepisu: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2020/05/danie-generaa.html#more

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.