Francuskie serduszka

Francuskie serduszka

Francuskie serduszka

Nadchodzą Walentynki możemy przygotować coś szybkiego a zarazem pysznego. Wystarczy dziesięć minut, dwa składniki i czekoladowe serduszka są gotowe a Francja kojarzy nam się z miłością, dlatego wykorzystałam do tego ciasto francuskie.

Czas przygotowania 10 minut
15 porcji

Składniki:
• 2 opakowania ciasta francuskiego
• 5 łyżeczek Nutelli

Sposób przygotowania:
1. Ciasto francuskie rozkładam, smaruję cienko Nutellą i przykrywam drugim ciastem francuskim/
2. Ciasto kroję w pionowe pięciocentymetrowe paski, zwijam kilka razy w spirale.
3. Następnie układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia , układając kształt serca.
4. Piekę w rozgrzanym piekarniku 10 minut w 180°C.
5. Gotowe.
6. Smacznego.

Zobacz inne przepisy z ciastem francuskim:
Rurki Z Ciasta Francuskiego Z Kremem Orzechowym – Przepyszny Smakołyk
CIASTO FRANCUSKIE Z OWOCAMI I MUSEM KOKOSOWYM
Chruściki Francuskie Z Makiem

Link do przepisu: https://www.kulinarnachwila.com/2022/01/francuskie-serduszka.html#more

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.