Roladki z marchewką i pieczarkami

Roladki Z Marchewką I Pieczarkami

Roladki z marchewką i pieczarkami

Schab można przygotować na różne sposoby, ja polecam roladki z pysznym nadzieniem warzywno grzybowym. Tak przygotowane smakują dosłownie każdemu.

8porcji
30 minut czas przygotowania

Składniki:
• 1 kg schabu wieprzowego
• 1 cebula
• 2 ząbki czosnku
• 1 duża marchew
• 20 dag pieczarek
• Olej do smażenia
• 2 jajka
• Bułka tarta do panierki
• Sól
• Pieprz

Sposób przygotowania:
1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju.
3. Do warzyw dodaję drobno pokrojone pieczarki. Grzyby doprawiam pieprzem oraz solą.
4. Marchew obieram, myję, ścieram na tarce o dużych oczkach, następnie przekładam do grzybów i smażę około 10 minut.
5. Tak przygotowany farsz nakładam na każdy kawałek mięsa.
6. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej w roztrzepanych widelcem jajkach i ponownie w bułce tartej.
7. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
8. Gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką.
9. Smacznego.

Zobacz inne super przepisy na roladki:
Roladki Z Wątróbką W Sosie Śliwkowym
Roladki Z Kurczaka W Sosie Sojowym
Niewiarygodne Roladki
Świąteczne Roladki Z Grzybami I Papryką
Świąteczne Roladki

Link do przepisu: https://www.kulinarnachwila.com/2023/01/roladki-z-marchewka-i-pieczarkami.html#more

Tagi:

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.