Cud meksykański

Cud meksykański

Cud meksykański

Polędwiczki wieprzowe któż ich nie lubi, w sosie meksykańskim z dodatkiem papryki w sam raz na zimne jesienne dni.

Składniki:
• 2 polędwiczki wieprzowe
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz
• Cebula
• Puszka pomidorów
• 3 kolorowe papryki
• 1 papryczka Chili
• Kukurydza
• Puszka fasolki czerwonej
• 1 łyżka octu balsamicznego
• ½ łyżeczka cukru
• 200 ml koncentratu pomidorowego

Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w plastry, lekko rozbijamy, następnie prużymy na rozgrzanym oleju. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i również prużymy na rozgrzanym oleju.
3. Do cebuli wlewamy pomidory.
4. Wszystkie papryki oraz papryczkę chili kroimy w paseczki, przekładamy do warzyw.
5. Dodajemy kukurydzę (bez zalewy) oraz fasolkę z zalewą.
6. Doprawiamy solą, wlewamy ocet balsamiczny oraz koncentrat pomidorowy, wsypujemy cukier. Dokładnie mieszamy, chwilkę gotując.
7. Sosem warzywnym polewamy mięso.
8. Danie Gotowe.
9. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.