Roladki Suprajski

Roladki Suprajski

Roladki Suprajski

Roladki ze schabu z niespodzianką. Idealne na niedzielny obiad.

Składniki:
• ½ kg schabu
• Cebula
• Olej do smażenia
• Pieczarki
• Papryka
• Pieprz
• Sól
• Bułka tarta do panierki
• 2 jajka
• Mąka pszenna do panierki
• 10 dag sera żółtego
• 2 łyżki ketchupu

Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.
2. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
3. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Z papryki usuwamy nasiona, drobno kroimy łączymy z grzybami, prużymy aż warzywa będą miękkie.
5. Każdy kawałek mięsa smarujemy cienko ketchupem i układamy po kawałku sera oraz trochę farszu grzybowego.
6. Zawijamy ciasno robiąc kształt roladek.
7. Panierujemy najpierw w mące, następnie w roztrzepanym widelcem jajku i na koniec w bułce tartej.
8. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
9. Gotowe.
10. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.