Roladki Alabsterki
Schab, a w nim wszystko to co lubimy, jajeczko, papryczka, ogórek. Zróbcie i przekonajcie się że warto.
Składniki:
• ½ kg schabu
• Sól
• Pieprz
• Olej do smażenia
• 2 jajka ugotowane na twardo
• 1 papryka czerwona
• Szczypiorek
• 2 ogórki konserwowe
• Szczypta czosnku
• 2 łyżki majonezu
• 10 dag sera żółtego
• Bułka tarta do panierki
• Mąka do panierki
• 2 jajka
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
2. Robimy farsz, ser ścieramy na tarce o dużych oczach.
3. Do sera dodajemy posiekane jajka.
4. Następnie drobno pokrojoną paprykę oraz posiekany szczypiorek.
5. Na koniec dodajemy pokrojone ogórki, łączymy z majonezem i doprawiamy solą, czosnkiem oraz pieprzem.
6. Farsz rozkładamy na każdym kawałku mięsa i zawijamy roladki.
7. Panierujemy w mące, zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku na koniec panierujemy w bułce tartej.
8. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
9. Roladki gotowe.
10. Smacznego.