Wegetariańskie burgery z hummusem
Burgery z domowych bułek buraczanych z domowym hummusem i zdrowymi dodatkami
Wegetariańskie burgery w mniejszej wersji, przygotowane z domowych bułeczek buraczanych z dodatkiem czarnuszki. Bułki swój piękny, różowy kolor zawdzięczają sokowi z buraka, który to również wzbogacił ich wartości odżywcze. Następnie zostały przełożone domowym hummusem oraz warzywami – pomidorem, sałatą i ogórkiem, a także awokado i kiełkami rzodkiewki. Pyszna i zdrowa propozycja do szkoły, pracy czy na kolację.
Przygotowanie takich zdrowych burgerów od podstaw jest dość pracochłonne, gdyż trzeba upiec bułeczki, no i przygotować hummus. Aby ułatwić sobie pracę proponuję przygotowanie hummusu z gotowej ciecierzycy z puszki, natomiast bułeczki można przygotować sobie dzień wcześniej na wieczór, a rano na świeżo tylko je przełożyć. Z podanej porcji wyjdzie bułeczek na kilka dni…