Kieszonki z warzywami
Soczyste kotlety ze schabu z wyjątkowym warzywnym farszem, idealna propozycja na niedzielny lub świąteczny obiad.
Składnik:
• ½ kg schabu
• 1 pęczek szczypiorku
• Papryka czerwona
• ½ łyżeczki czosnku
• 5 dag sera żółtego
• 2 łyżki majonezu
• Sól
• Pieprz
• Olej do smażenia
• 2 jajka
• Bułka tarta do panierki
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.
2. Szczypiorek drobno siekamy, przekładamy do naczynia.
3. Dodajemy drobno pokrojona paprykę, czosnek oraz starty na dużych oczach ser i majonez.
4. Dokładnie mieszamy i nakładamy po łyżce farszu na każdy kawałek mięsa.
5. Zawijamy robiąc kieszonki.
6. Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej.
7. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
8. Kotlety gotowe.
9. Smacznego.