Steki z karkówki duszone w cydrze

Steki z karkówki duszone w cydrze

Steki z karkówki duszone w cydrze

Dzisiejsze danie jest kolejnym z cyklu easy to make (łatwe do wykonania). Nie wymaga użycia wielu składników i nie jest czasochłonne. Sposób w jaki je serwuje jest inspirowany ‘klasykami’ szkockiej kuchni, tym co jest tu najsmaczniejsze i najpopularniejsze – neeps (swede) & tatties.

Tatties -ziemniaki i neeps (swede)- rzepę podaje się tradycyjnie w ‘towarzystwie’ haggisu. Takie danie obiadowe serwowane jest w trakcie szkockich świat i uroczystości, takich jak Burns Night czy St. Andrew’s Day.
Dodatek do dania Carrot&sweds mash, to nic innego jak tłuczona marchewka z rzepą. Porcje obiadową kupicie w szkockich sklepach. To wersja dla bardzo leniwych. Nie ma bowiem nic prostszego niż ugotować marchewkę i rzepę i zrobić z nich coś na kształt puree z dodatkiem masła.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.