Cukinia w panierce z kefirem mega chrupka
Mega chrupiąca i pyszna cukinia, obiad ideał 😉
Cukinia gości u nas na stole całe lato. To podstawowe warzywo w moim ogródku, które uprawiam wręcz na skalę towarową. Zawsze mam przynajmniej 15 krzaczków tego cudu 😉 Tak dokładnie, ilość ogromna jak przychodzi czas zbiorów, ale uwierz na słowo, że przerabiamy i wcinamy takie jej ilości, że dla kur musze specjalnie odkładać 😉 Ten przepis powstał na bazie amerykańskiej panierki do kurczaka i nie ma sobie równych. Cukinia zyskuje mega mocno, chrupiącą skórkę i soczysty delikatny środek.. Przyprawy to rzecz gustu i możesz użyć dowolnych, ale panierka jest tylko jedna, tak genialna, najlepsza na domowym, gęstym kefirze na grzybku kefirowym. O produkcji kefiru wkrótce napiszę na moim, kolejnym blogu www.RzeczyPotrzebne.pl, gdzie znajdziesz wile przydatnych patentów i informacji, na temat zdrowego trybu życia 😉 Zapraszam do bloga i na obiad 😉