Roladki z kapustą kiszoną
Roladki ze schabu z dodatkiem kapusty dzięki niej danie jest pyszne.
12 porcji
50 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 kg schabu
• 20 dag kapusty kiszonej
• 1 papryka czerwona
• 1 papryka żółta
• 1 cebula
• 2 łyżki ketchupu
• Przyprawa do mięsa
• Sól
• Mąka do panierki
• 1 opakowanie sosu grzybowego w proszku
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy, doprawiamy przyprawą do mięsa i solą.
2. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno posiekaną kapustę kiszoną oraz pokrojone w paseczki papryki. Następnie wlewamy ketchup, chwilkę gotujemy.
3. Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa.
4. Mięso zwijamy w roladki, obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
5. Na większą patelnie typu Wok wlewamy wodę około 1 ½ szklanki i gotujemy. Do wody przekładamy roladki i gotujemy do chwili, kiedy mięso będzie miękkie.
6. Sos grzybowy rozrabiamy w ½ szklance wody i zagęszczamy sos z roladkami, chwile gotujemy.
7. Roladki gotowe.
8. Smacznego.